Flowertime zet Italiaanse barok in de kijker

© brusselnieuws.be
11/08/2015

Van donderdag 13 tot zondag 16 augustus worden het Brusselse stadhuis en de Grote Markt voor de tweede maal omgetoverd in een weelderige bloementuin. Flowertime staat dit jaar in het teken van de Italiaanse barok. Er komt ook een marktje met Italiaanse producten.

In de even jaren is er het traditionele Bloementapijt, in de oneven jaren is er sinds 2013 Floraliëntime, dat nu is omgedoopt tot Flowertime.

Bezoekers krijgen de kans om in het Stadhuis rond te wandelen, dat doorgaans gesloten is voor het grote publiek. 23 gerenommeerde bloemenkunstenaars versieren 11 majestueuze zalen van het Stadhuis. Op het plein zelf zullen 35 Toscaanse cipressen geplant worden. Voor het evenement worden ook 36.000 begonia’s naar de Grote Markt vervoerd.

De bloemisten die de bloeiende sculpturen, tapijten en decoraties creëren, hebben hun sporen verdiend in de haute couture, bij koninklijke huizen of sterrenhotels. Zo zal onder andere de bloemiste die The Hotel versierde ter gelegenheid van de komst van president Obama, present zijn.

Nieuw dit jaar is ook nog dat bezoekers van de bloemententoonstelling voor het stadhuis zullen kunnen genieten van een ‘aperitivo’-marktje met Italiaanse producten.

Flowertime loopt vier dagen, telkens van 10 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds. De organisatoren rekenen op 20.000 bezoekers.

Op de Grote Markt is het evenement gratis toegankelijk, wie ook de zalen van het Stadhuis wil bewonderen betaalt vijf euro. Kinderen onder de 10 jaar hoeven niet te betalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni