FM Brussel Quiz: 'Houd oren en ogen open'

Marina Van den Branden
© Brussel Deze Week
20/04/2013
Quizzen is dezer dagen al wat de klok slaat op FM Brussel. De stadsradio organiseert op 26 april in het Zuidpaleis zijn eerste Brusselquiz en kwist als opwarmer elke dag met een andere Brusselse vereniging op de radio. En wie het echt niet kan laten, kan ook een spelletje solitair quizzen op de website. "De aanmeldingen liepen al aardig binnen, maar de quiz is nog niet volzet," zeggen Nadia Scheys en Jeroen Roppe, twee van de drie bedenkers van de quiz.

Wat is een goeie quizvraag?
Roppe: "Een vraag die het publiek op het verkeerde been zet, die voor de hand liggend lijkt, maar waarop het antwoord je toch nog verrast."

Afgaande op de vragen op jullie website wacht de deelnemers voor 26 april nog wat studiewerk, lijkt ons. Maken jullie het niet veel te moeilijk?
Roppe:
"Wees gerust, op de quizavond van 26 april zullen we veel breder gaan. We hebben onze quiz getest bij een Brussels publiek van doorgewinterde quizzers en kennissen van onze medewerkers, en zij vonden hem inderdaad pittig. We concludeerden daaruit dat we voor een betere afwisseling van onderwerpen moesten zorgen."

Scheys: "Het moet ook een quiz zijn voor alle leeftijden, 18+. Verwacht je aan vragen - de ene al wat gemakkelijker dan de andere - over architectuur, sport, actualiteit, uitgaan, winkels, cafés, strips en films met Brussel als hoofdthema. Hoe complementairder je team is samengesteld, hoe beter. Maar je hoeft geen encyclopedische kennis over Brussel te hebben. De beste voorbereiding is luisteren naar de Brusselquiz op FM Brussel en je ogen en oren open houden als je in Brussel rondloopt."

Wat valt er te winnen - een tipje van de sluier?
Scheys: "Er zijn mooie prijzen voor alle deelnemers. Niemand gaat met lege handen naar huis en de winnende ploeg krijgt een diner in een toprestaurant in Brussel aangeboden. Wat ons betreft moet het vooral een leuke avond worden, ook voor wie slecht scoort."
Marina Van den Branden

FM Brussel Quiz op 26/4 in het Zuid-paleis, Rogier Van Der Weydenstraat 3.
Inschrijven kan per team van vier personen op www.fmbrussel.be. Er kunnen vijftig teams deelnemen. Volzet is volzet

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni