Gezien: nieuw fresco aan Anneessens-Funck

LBU
© BRUZZ
26/06/2017

Op een blinde buitenmuur van de Nederlandstalige beroepsschool Instituut Anneessens-Funck, aan het Fontainasplein, verscheen de afgelopen dagen een nieuwe muurschildering. Het werk is van de hand van de Britse straatartiest Mr Doodle en kwam er op initiatief van schepen voor Cultuur Karine Lalieux (PS).

To doodle – het Engelse werkwoord voor krabbelen, schetsen – is inderdaad wat straatkunstenaar Mr Doodle volop doet. Of het nu op een muur is, op papier of op meubels: zijn zwarte krabbels op een witte achtergrond doen denken aan de tekeningetjes die studenten tijdens de les of werklui tijdens een vergadering schijnbaar achteloos in de kantlijn achterlaten.

Dat een muurtekening van de hand van deze kunstenaar aan de buitenkant van een school verrees, is dan ook niet geheel toevallig. Bovendien verwerkte de Brit talrijke verwijzingen naar het schoolleven in zijn kunstwerk. Boeken, potloden, rekenmachines en computers, maar ook heel wat vrolijk ogende en zwoegende mannetjes maken er een schools tafereel van.

De muurschildering van Mr Doodle werd maandag officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Brussels schepen voor Cultuur Lalieux. Ze past in een reeks nieuwe werken, op initiatief van de schepen zelf, om de kale muren in de binnenstad wat kleur te geven. Eigenaars werden vorig jaar opgeroepen om hun lege muren op te geven, terwijl de Stad voor de kosten van een muurschildering zou opdraaien.

Recent kwam er ook een nieuw fresco van de Schotse kunstenares Lucy McKenzie in de Karthuizerstraat in het centrum. Deze was een hommage aan de stripmuren en gevelreclames.

Avec la bonne adresse pour MR DOODLE @itsmrdoodle c'est mieux #StreetArt pic.twitter.com/cU7DoJmRca

— Karine Lalieux (@karinelalieux) 26 juni 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni