Op 15 oktober ging het Argosfestival 2004 van start. Tot en met 3 oktober kan je op 8 culturele locaties in Brussel kennis maken met het audiovisuele kunstfestival.

In het gevarieerde festivalaanbod zijn inhoudelijk een paar krachtlijnen gewijzigd tegenover de vorige edities. Zo zijn er nu drie thematische programma's die werden samengesteld door curatoren en die een caleidoscopisch denkparcours uiteenzetten over grootstedelijke urbanisatie. Tegelijkertijd belichten die programma's de diversiteit van de huidige audiovisuele media. Op die manier probeert het festival de overgemediatiseerde kijk op de werkelijkheid te duiden.

Het project "Excessive, dense, speedy, complex, empty... but humane" van Hou Hanru wijst verbanden aan tussen verstedelijking en de opgang van de digitale video.
De vierdelige film- en videoreeks "New Stories for Brussels" van Sven Sterken belicht Brussel vanuit het perspectief van de kunstenaar.
Voor "This place is dreaming" van Ive Stevensheydens ging een 30-tal geluidskunstenaars de voorbije zomermaanden aan het werk met geluiden uit Brussel. Het resultaat is een installatieparcours in de binnenstad.
Ten slotte is er nog een vierde curatorprogramma dat meer medium specifiek is. Berta Sichel stelt in de film-en videoreeks "Document(all)" onze benadering van de artistieke documentaire ter discussie.

Verder biedt het Argosfestival 2004 nog drie retrospectieven met een genuanceerde kijk op het audiovisuele palmares van drie kunstenaars: Michel François, Ken Jacobs en Roman Signer.
De centrale ontmoetingsplaats van het festival, Belgian Focus, brengt een compilatie van recent audiovisueel werk van Belgische kunstenaars.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni