| Aan de hand van iPads, een camera en een geluidsinstallatie neemt de bezoeker zelf het hele digitale koor over.

Interactief digitaal koor strijkt neer in Flagey

© Belga
24/01/2018

Bezoekers van het Brusselse Flageygebouw die dit weekend het Arvo Pärt-festival bijwonen, krijgen de kans om zelf dirigent en koorlid te zijn. Het interactieve en digitale koor is van vrijdag tot zondag vrij toegankelijk. Brussels staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets (CD&V) stelde woensdag het project voor in Flagey.

Aan de hand van iPads, een camera en een geluidsinstallatie neemt de bezoeker zelf het hele digitale koor over. De camera registreert hoe je zelf een koorstem vertolkt en daarna is het tijd om via een digitaal dirigeerstokje jezelf als veelkoppig koor te begeleiden op de schermen voor je. Op die unieke manier willen de organisatoren van het Arvo Pärt-festival het publiek ook kennis laten maken met voor hen nog onbekende muziekstukken.

"De cultuursector ondergaat grote veranderingen door digitale ontwikkelingen", stelt staatssecretaris Debaets. "De kruisbestuiving tussen de digitalisering en kunst en cultuur moet de creativiteit in Brussel nog meer kansen geven om zich verder te verspreiden. Het digitale koorproject SMing is een uitgelezen kans om klassieke muziek een groter podium te geven".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Cultuurnieuws, Flagey, Bianca Debaets

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni