Jazz Marathon wordt Brussels Jazz Weekend

LBU
© BRUZZ
07/04/2017

In het laatste weekend van mei staat de binnenstad traditioneel in het teken van jazz. Dat evenement zal voortaan doorgaan onder de naam Brussels Jazz Weekend, aangezien de organisatie achter de Jazz Marathon in december failliet is verklaard.

Van 26 tot en met 28 mei palmt het allereerste Brussels Jazz Weekend de stad in. Met meer dan 200 concerten van 700 muzikanten op vijf openluchtpodia is het festival wel een waardige opvolger van de Jazz Marathon.

Jazztronaut Entertainment, het bedrijf dat mee instond voor de organisatie en promotie van de Jazz Marathon, werd in december immers failliet verklaard. Bovendien gaf het organiserend comité geen enkel teken van leven meer naar de subsidieverstrekkers en de andere betrokkenen toe. Het zag er dus naar uit dat het jazzfestival na twintig edities niet langer zou doorgaan.

Om het evenement toch te redden, trok Jacobien Tamsma – een van de voormalige werknemers van Jazztronaut Entertainment – samen met enkele oud-collega’s naar de verschillende instellingen die het festival financierden. “Zij gaven allemaal hun akkoord om het jazzweekend te blijven steunen als er een nieuwe vzw werd opgericht”, laat Tamsma weten aan onze redactie. “Ook de meeste sponsors hebben intussen hun engagement bevestigd.”

Sinds enkele weken is de knoop definitief doorgehakt. Er komt in het laatste weekend van mei een volgende editie volgens de recepten van de Jazz Marathon, maar dan onder een nieuwe naam. Eens te meer zal het Brussels Jazz Weekend de hoofdstad onderdompelen in gratis jazz, blues, funk en wereldmuziek.

Het volledige programma komt op 20 april online.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni