© tvbrussel
Sint-Joost-ten-Node heeft een eigen Nederlandstalige bibliotheek. Bib Joske opende zaterdagmiddag feestelijk de deuren. De bib mikt op een jong publiek en willen culturele bruggen slaan tussen de vele gemeenschappen van Sint-Joost.


Zaterdag konden de talrijk aanwezige buurtbewoners voor het eerst rondsnuisteren in hun nieuwe Nederlandstalige bibliotheek. Onder hen opvallend veel kinderen, zij krijgen dan ook ruime aandacht in bib Joske. "We willen hier eigenlijk omgekeerd te werk gaan," zegt Emine Altuntas, bibliothecaris Joske. " De kinderen moeten hun ouders meebrengen naar de bib."

Naast aandacht voor de kleinsten, trekt bib Joske resoluut de multiculturele kaart. Ook de vele anderstalige inwoners van Sint-Joost kunnen hier hun literaire lusten botvieren. "We hebben zo'n 152 nationaliteiten in Sint-Joost en een 60-tal talen," zegt Beatrice Meulemans (SP.A), schepen van Nederlandstalige aangelegenheden. "De bedoeling is dat ook de mensen die een andere taal spreken naar de bib komen."

Bib Joske is gevestigd in hetzelfde gebouw als de Franstalige bib van Sint-Joost, in de Grensstraat. Beide bibliotheken willen nauw gaan samenwerken. Inschrijven en ontlenen is volledig gratis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie