Jubileumeditie Kriekenfeest trapt festival ‘The Park To Be’ op gang

Dit weekend staat in het Josaphatpark in Schaarbeek het jaarlijkse Kriekenfeest op het programma. De Brusselse gemeente is bekend om de sappige rode vrucht en viert dit jaar al de twintigste editie van het feest. Het is meteen ook de start van het zomerfestival ‘The Park To Be’ dat de Brusselaar een hele zomer lang een gratis activiteit wil aanbieden.

Wie nog nooit van kersenpitspuwen heeft gehoord, kan deze zondag kennismaken met het fenomeen in het Josaphatpark in Schaarbeek. Deze plaatselijke traditie vormt het hoogtepunt van het Kriekenfeest dat dit jaar al zijn 20ste verjaardag viert en daarom uitzonderlijk over twee dagen gespreid wordt.

Vuurwerk op zaterdag
Op zaterdag draait alles rond muziek en lekker eten. Rond de kiosk worden er foodtrucks voorzien en geeft het orkest 107 Quater het beste van zichzelf. De avond wordt afgesloten met een vuurwerk geanimeerd door de vuurwerkmeesters die ook het spektakel op de nationale feestdag in elkaar steken.

Voor ieder wat wils op zondag
Zondag schakelt de organisatie een versnelling hoger en staan er activiteiten op het programma voor alle leeftijden. Zo kan je met de kinderen terecht op een geïmproviseerde dierenboerderij om daarna met de oudere familieleden te gaan dansen op het seniorenbal.

Voor burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI) is het belangrijk dat alle leeftijdsgroepen bereikt worden. “Tijdens de eerste editie was het feest nog een beetje ‘Bourgeois Bohèmes’, maar het is heel snel een afspraak geworden voor alle Schaarbekenaren ongeacht leeftijd of cultuur. Als het mooi weer is kan je echt niet om het evenement heen en vindt iedereen zijn weg naar dit prachtige park.”

Hele zomer lang parkpret
Het Kriekenfeest is ook het eerste van vele evenementen die deze zomer in het Josaphatpark zullen doorgaan. Onder de verzamelnaam ‘The Park To Be’ wil het Schaarbeekse gemeentebestuur de Brusselaar in juli en augustus minstens een activiteit per dag aanbieden.

De evenementen zijn gratis en zullen in de weekends nog een groter feestgehalte aannemen. Het festival wordt afgesloten op 2 september met ‘Boem Patat’, ofwel een picknick met circusspelen in de Boogschuttersgilde.

Voor een overzicht van alle geplande activiteiten neem je best een kijkje op de website of de Facebookpagina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Giordano Gederlini: 'Brussel is een goed stad voor film noir'
  • Invader: Le street artiste Cubeur
  • Couleur Café: afro-pop on the rise
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement