Kunstenfestivaldesarts van 6 tot 28 mei

© brusselnieuws.be
25/03/2011
Van 6 tot 28 mei vindt in Brussel de zestiende editie van het Kunstenfestivaldesarts plaats. Het tweetalige stadsfestival heeft dit jaar voor het eerst als uitvalsbasis het Rits.

Nieuw voor deze editie is "The Children's choice awards". Een kinderjury, bestaande uit een groep tienjarigen uit drie Brusselse scholen, gaat naar alle voorstellingen kijken en reikt op het einde van de editie zelfgemaakte trofeeën uit op een zelf georganiseerde slotceremonie.

Dit jaar is het Rits voor het eerst het festivalcentrum. "Je kan er een hapje eten, een glaasje drinken, lezen en luisteren of een dansje placeren. Je kan er zelfs je haren laten knippen," laat de organisatie weten. "Het Rits zal elke dag van het festival van 14 uur tot in de late uurtjes geopend zijn."

Het Kunstenfestivaldesarts is traditioneel erg kosmopolitisch en dat komt tot uiting in het programma van het drie weken durende festival. Daarop staan zowel gevestigde waarden als minder bekende namen uit belgië, Polen, Duitsland en zelfs Japan.

Deze editie is goed voor 32 artistieke projecten, waarvan vijftien Belgische premières. In totaal zijn er 159 voorstellingen in negentien kunsthuizen. Onder meer Jan De Corte, Charlotte Vanden Eynde, Richard Maxwell en Krystian Lupa staan op het podium.

Daarnaast zijn er onder meer ook workshops, debatten en schoolvoorstellingen.

Wie een gedetailleerd overzicht wil van de activiteiten en voorstellingen kan terecht op de website (zie link hiernaast).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni