Magritte Museum maand dicht voor opfrisbeurt

© tvbrussel
22/12/2010
Het Magritte Museum zal van 3 tot 31 januari gesloten zijn. Dat is het gevolg van een aantal noodzakelijke vernieuwingen aan het ventilatiesysteem. Door het grote succes van het museum zijn verschillende zalen ook aan een opfrisbeurt toe.

Het Magritte Museum zal onherroepelijk de deuren sluiten van 3 tot 31 januari. Om de werken van de surrealistische grootmeester goed te bewaren, moet een ventilatiesysteem voor de ideale omstandigheden zorgen. Maar het huidige systeem is verouderd.

"De technologie blijft evolueren en het Magritte Museum, toch het pronkstuk van onze musea, kan dus niet achterblijven," zegt Peter Vanhopplinus, facility manager van het museum. "De temperatuur en vochtigheid moeten op elk moment perfect zijn: 20°C en een luchtvochtigheid van 55 procent."

Door het succes van het museum zijn verschillende zalen ook aan een opfrisbeurt toe. De kleine mankementjes zullen ook worden weggewerkt. De schilderijen van Magritte worden tijdens de werkzaamheden netjes opgeborgen.

Het populaire museum zal dus ook tijdens de tweede week van de kerstvakantie gesloten zijn. Een wat ongelukkige timing misschien. "Maar de maand januari is traditioneel vrij kalm," zegt directeur Michel Draguet. "De meeste mensen gaan niet naar musea zo kort na de eindejaarsfeesten."

Het Magritte Museum opende de deuren in mei 2009.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni