Muziekseizoen Zinnema vol nieuwigheden

Sofie Goyens
© Brussel Deze Week
21/06/2009
Zinnema, het Vlaams huis voor amateurkunsten in Brussel, sluit het seizoen af met enkele nieuwigheden.

Na een seizoen vol dans kiest de organisatie vanaf september voor een focus op muziek, in alle vormen. Op 12 september wordt het nieuwe jaar geopend met een klassieke ouverture; later op het jaar komen met onder meer BRXLBRAVO (rock), The shouting fence (koor), Starfestival (cabaret) en Lucky stiff (musical) ook andere muzikale genres aan bod. Bovendien organiseert Zinnema het hele jaar door kroegentochten en jamsessies op verschillende locaties in Brussel.
Een tweede nieuwigheid is de Prijs Roger Van de Voorde, een eerbetoon aan de grondlegger van wat nu Zinnema heet. Van januari tot mei krijgen geselecteerde deelnemers de kans om hun creatie tijdens de Zondagen van de Brusselse Amateurkunsten aan het grote publiek te tonen. De winnaars worden beloond met een geldprijs en mogen het volgend seizoen een creatie maken in Zinne­ma. De wedstrijd staat open voor ama­teurkunstenaars uit Brussel en de Rand en hecht veel belang aan vernieuwing en aan Brusselse verankering.

Helena Desiron, de communicatieverantwoordelijke van Zinnema, vertelt: "In september lanceren we ook een nieuwe website, die veel grafischer en overzichtelijker zal zijn. In een tweede fase komt er bovendien een e-loket, waardoor de webstek een heel pak interactiever wordt. Bezoekers zullen zelf agenda-items kunnen toevoegen, en ook een zaal afhuren kan vanaf dan online."

Tot slot werkt Zinnema ook zijn dienstverlening uit met een nieuwe publicatie over artistieke ondersteuning. "We werken aan manieren om beter samen te werken met de kunstenaars. Zo maken we een starterspakket en zetten we ook in op een parcoursbegeleiding, waarbij professionals onze kunstenaars zullen ondersteunen," legt Desiron uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni