Nieuwe microbrouwerij maakt 'Belgisch bier met exotisch kantje'

Brussel is opnieuw een microbrouwerij rijker: 'No Science'. In maart hoopt de nieuwe onderneming al met drie bieren uit te pakken. "Op termijn is ons doel om het gamma van bieren en smaken nog verder uit te breiden."

Halfweg februari moet het brouwen bij No Science volop uit de startblokken schieten. Maxime en Manuel zijn ambitieus en willen in maart drie bieren klaar hebben. De op fles hergiste Noisy Pale Ale, een licht tafelbier met een alcoholpercentage van 3 procent en het zeer donker bier met gegrilde smaak Heavy Porter.

"Moeder Lambic en de restaurants Café des Spores en Nuetnigenough garanderen ons nu al een afname. Op termijn is ons doel om het gamma van bieren en smaken nog verder uit te breiden." 

"De brouwerij heet No Science omdat wij helemaal geen wetenschappelijke kennis hebben over bierbrouwen. We zijn eerder amateurbrouwers die al even aan het oefenen zijn", zegt Maxime Dumay. Sinds deze week bestaat de brouwerij pas helemaal officieel. Tenminste op papier, want de professionele brouwinstallatie is besteld maar nog onderweg.

Van amateur naar professional
No Science kiest voor een locatie op de site van Greenbizz achter Thurn & Taxis. De eerste testbieren werden gemaakt in de kelders van bedrijvencentrum Village Partenaire in Sint-Gillis. "Ik werk al enkele jaren bij Moeder Lambic in Sint-Gillis. Af en toe organiseerde ik daar een degustatie met onze eerste brouwsels." De feedback van die klanten zorgde voor genoeg zelfvertrouwen om de professionele weg van het brouwen in te slaan.

En Stoemelings, Brussels Beer Project en Beerstorming zijn andere Brusselse microbrouwerijen die recent zijn opgericht. Maximes concullega's van En Stoemelings maken het tripelbier Curieuze Neuse in de Marollen. "De andere microbrouwerijen gaan voor meer traditionele bieren. Ons bier heeft ook dat typisch Belgische kantje, maar is toch iets exotischer."

Brussels Beer Project genereerde zijn startkapitaal dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Financiële steun van bierliefhebbers in ruil voor een aantal flesjes per jaar is het achterliggende idee  "Van crowdfunding ben ik helemaal geen fan. Wij willen dat de brouwerij puur onze eigen zaak is. Dat lukt dankzij een overheidsfinanciering via Brusoc", vertelt Maxime Dumay.

Dit weekend, op zaterdag 9 januari, organiseert Malt & Mout een degustatie met Brusselse bieren. In café Brewdog tappen ze de brouwsels van No Science, En Stoemelings en Beerstorming vanaf 20 uur.

Meer info: Malt & Mout Bierproeverij

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Het clandestiene café: verboden avond aan de toog
  • De geldstromen van We Love BXL blootgelegd
  • Dalende verkoop dwingt chocolatiers om creatief te zijn
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Françoiz Breut: Brusselse popbricoleur in Vlaamse velden
  • United Fashion Festival: la mode, aussi, se remet en question
  • Naomi 'Namglam' Waku: makeup is an art form
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement