Nieuwste Tran Anh Hung gefilmd in Brussel

LBU
© BRUZZ
07/09/2016

Voor zijn zesde langspeelfilm zocht en vond de Franse regisseur Tran Anh Hung de ideale decors in Brusselse huiskamers. De film Éternité verschijnt op 14 september in de bioscoop.

Éternité vertelt het levensverhaal van drie generaties vrouwen tijdens de eeuwwisseling van de 19de naar de 20ste eeuw. Voor de langspeelfilm werd een indrukwekkende cast op de been gebracht, met onder meer Audrey Tautou en Jérémie Renier. Het poëtische verhaal is een adaptatie van de roman L’Élégance des veuves van Alice Ferney.

Voor het merendeel van de opnames zakte regisseur Tran Anh Hung (bekend van onder andere I come with the rain en Norwegian Wood) af naar Brussel. Zesentwintig draaidagen lang dienden de Sint-Servaaskerk in Schaarbeek en privé-appartementen in de Louis Lepoutrelaan, de Tervurenlaan, de Haachtsesteenweg en de Louis Bertrandlaan als decor voor zijn verhaal.

Naast de decors, is Brussel nog op andere manieren nauw bij de film betrokken. Niet alleen een deel van de cast (zoals hoofdrolspelers Jérémie Renier en Arieh Worthalter en elf bijrollen), maar ook 123 technici komen uit Brussel. Dat laat Screen.Brussels Film Commission weten, een platform dat er specifiek op gericht is om filmopnames in de hoofdstad vlot te laten verlopen. In totaal zullen de opnames van Éternité het Gewest bijna 2,4 miljoen euro aan inkomsten opleveren.

De Belgische avant-première van Éternité vindt plaats op maandag 12 september in UGC Gulden Vlies en wordt bijgewoond door de regisseur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni