Ozark Henry, streetart en Electro Night tijdens Irisfeest

SW
© BRUZZ
29/03/2017

Tijdens het Irisfeest op 6 en 7 mei, het jaarlijkse festival van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is het weer feest in de Brusselse straten. De bezoekers kunnen genieten van tal van gratis activiteiten in heel wat gemeenten.

Op zaterdag kan je in vier Brusselse gemeenten terecht voor een gratis begeleide wandeling of fietstocht. Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst worden die dag extra in de kijker gezet zodat de bezoekers deze gemeenten opnieuw kunnen ontdekken.

Daarnaast is 6 mei ook de dag waarop je enkele Europese instellingen van dichtbij kunt bekijken. Instellingen in de Europese wijk zetten hun deuren open voor rondleidingen, debatten, informatiestanden, animatie en optredens.

Ten slotte wordt de eerste dag van het Irisfeest afgesloten met de Electro Night, waarbij het Paleizenplein in vuur en vlam zal worden gezet. Ook talrijke andere Brusselse clubs zoals Fuse zetten hun deuren open voor een wilde nacht tijdens Iris Night.

'België, dat zijn wij'
Zondag kan je de hele dag terecht in het Warandepark, waar er talrijke activiteiten zullen zijn voor jong en oud. Zo kan je van verschillende sporten proeven en genieten van streetart. Tegelijkertijd kan je ook een bezoekje brengen aan het Brussels parlement dat zijn deuren openzet voor het publiek.

Vanaf 17.30 uur kan je op het Paleizenplein genieten van een nieuw spektakel onder de naam België, dat zijn wij. Dit valt in het kader van MIXITY Brussels, het themajaar in het teken van de boeiende diversiteit die het karakter van Brussel uitmaakt. Ozark Henry, Natalia, Jef Neve, Christoff, Els de Schepper, Merdan Teplak, Viktor Lazlo, en vele anderen zullen samen met een 60-tal koorleden en het Nationaal Orkest van België een laatste keer dat weekend het Paleizenplein doen dansen.

Voor de volledige programmatie kan je terecht op de website van http://irisfeest.brussels/

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni