Paul Dujardin

Paul Dujardin verkozen tot Brusselse leider van het jaar

LBU
© BRUZZ
13/12/2016

Paul Dujardin, ceo en artistiek directeur van de Bozar, is tijdens de Lobby Awards uitgeroepen tot ‘Brusselse leider van het jaar’. De man krijgt de prijs omwille van zijn bijdrage aan de heropleving van Brussel na een moeilijk jaar.

De Lobby Awards werden dinsdagavond voor de zevende keer uitgereikt door Lobby, een Franstalig tijdschrift dat zegt te berichten “over de coulissen van de hoogste beslissingskringen”. Met deze awards zet Lobby bedrijfsleiders in het licht die met hun activiteiten of aanpak hun stempel drukten op het jaar.

Voor het eerst werd ook de ‘Brusselse leider van het jaar’ verkozen, een categorie die speciaal werd opgericht om de heropleving van de Brusselse metropool na een moeilijk jaar te stimuleren. De laureaat in deze rubriek is Bozar-directeur Paul Dujardin, verkozen omwille van zijn vastberaden visie om met het cultuurhuis een nieuwe Brusselse en Europese dynamiek te creëren.

Specifiek looft de jury het optreden van het Orchestre de Paris op 14 november 2015, de dag na de aanslagen in Parijs. Aan het concert ging een minuut stilte vooraf. De avond na de aanslagen in Brussel speelde bij Bozar dan weer een concert van het Klarafestival: de Mattheüspassie onder leiding van John Eliot Gardiner. “Buitengewone evenementen die het jaar tekenden”, klinkt het in een persbericht.

In een reactie laat Paul Dujardin weten “heel vereerd te zijn deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Meer dan ooit fungeert Bozar als een koppelteken tussen de verschillende wijken van Brussel en tussen de Belgische en internationale gemeenschappen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni