Politici over Muntpunt: ‘Nooit was belangstelling voor Nederlands zo groot’

© brusselnieuws.be
06/09/2013
Vrijdagavond hield het nieuwe communicatiehuis Muntpunt haar openingsfeest op het Muntplein. De betrokken politici toonden zich tevreden met het resultaat.

Muntpunt wil naast een bibliotheek ook een ontmoetingsplek worden, en een informatiecentrum worden voor alles wat Nederlandstalig is in Brussel. Het hele weekend zijn er allerhande activiteiten gepland om de opening luister bij te zetten.

Minister Guy Vanhengel (Open VLD) ziet alvast kansen voor iedereen die Nederlands wil leren in de hoofdstad. "Nooit was de belangstelling voor het Nederlands en wat de Nederlandstaligen te bieden hebben zo groot als vandaag", zegt hij. "De taalcursussen Nederlands zitten, hier in Brussel, al jaren in de lift.Ook de belangstelling voor het Nederlandstalig onderwijs blijft alsmaar toenemen. Ik hoop dat alle jongeren van Brussel en vooral deze die in onze Nederlandstalige scholen les volgen, as soon as possible, le plus vite que possible, de weg vinden naar Munpunt. Ik vraag onze directies hen te helpen die weg snel te tonen en zo nodig op die weg te begeleiden."

Pascal Smet (SP.A), Vlaams minister bevoegd voor Brussel, toont zich opgetogen met de visie van Muntpunt. "In de meertalige en superdiverse Brusselse omgeving hebben we met Muntpunt het begrip bibliotheek heruitgevonden. Het is een modern informatiecentrum geworden, een ontmoetingsplek en een verbindingspunt."

Bruno De Lille, collegelid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bevoegd voor cultuur, is ervan overtuigd dat iedereen zijn gading zal vinden tijdens en na het openingsweekend. "Muntpunt is zoveel meer dan een traditionele bibliotheek en daar kan je dit weekend gewoon niet naast kijken. We staan open voor iedereen, met een ongelooflijk gevuld aanbod en programma, waarin elke bezoeker iets vindt dat hem zal bevallen."

Opening Muntpunt

Muntpunt, de ambitieuze verblijfsbib aan het Muntplein, opent dit weekend de deuren. Wat het nieuwe huis voor u kan betekenen, hoeveel het kostte of hoe Muntpunt op nieuwe trends inspeelt, u leest het in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Opening Muntpunt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni