Zinnema c Luk Stiens

Renovatie Zinnema uitgesteld: 'Offertes veel hoger dan raming van 500.000 euro'

AB
© brusselnieuws.be
04/01/2016

De grondige renovatie die vanaf maart gepland stond voor talentenhuis Zinnema in Anderlecht gaat voorlopig niet door. "De twee offertes die we binnenkregen zijn veel hoger dan de raming van de architect", zegt directeur Nathalie De Boelpaep. Die raming is begroot op ongeveer 500.000 euro.

Bij Zinnema staan de deuren open voor dansers, theatergezelschappen en andere vrijetijdskunstenaars. "Zij verdienen een meer hedendaagse ruimte om in te kunnen creëren en op te treden", zegt De Boelpaep. Ook voor het publiek moeten er veranderingen komen, de toegankelijkheid kan bijvoorbeeld verbeteren. "Sinds de jaren '90 is er amper gewerkt aan het gebouw." Nu bladdert de verf stilaan overal af. Ook de klapstoelen in de schouwburg begeven het na vele dienstjaren. Alles wijst er dus op dat renovatie hoognodig is.

Hoeveel vertraging de renovatie oploopt, is helemaal nog niet duidelijk. Zinnema hoopt dat de werken kunnen starten in 2016. "Maar het zal misschien eerder voor 2017 zijn", vertelt Nathalie De Boelpaep. "Eerst moet de Vlaamse overheid nog onderzoeken hoe het komt dat de offertes niet stroken met de schatting van de architect."

Programmatie zoals gepland

De artistieke programmatie met expo's, dans en theater trekt de stad in zoals gepland was. Zinnema zal onder andere te gast zijn bij Bronks, La Valée en Daarkom. "Onze eigen zalen zijn wel nog steeds beschikbaar voor artiesten, scholen en amateurgezelschappen zolang hier geen werf is. Iedereen is dus welkom om te komen repeteren." Het KunstenFestivalDesArts gaat graag in op die uitnodiging. Zo kunnen ze, net als de afgelopen vier jaren, opnieuw een productie plannen op het podium van Zinnema.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni