1557 rosas a love supreme

Rosas-dansers van 'A Love Supreme' winnen Franse prijs

LBU
© BRUZZ
19/06/2017

Vier Rosas-dansers hebben maandag de Prix de la Critique 2017 voor beste performers van de Franse danspers ontvangen voor hun prestatie in A Love Supreme. Deze voorstelling werd in 2005 gecreëerd door Anne Teresa De Keersmaeker en Salva Sanchis, en is dit voorjaar herschreven voor een nieuwe cast.

De dansers José Paulo dos Santos, Bilal El Had, Jason Respilieux en Thomas Vantuycom kregen hun prijs uit handen van de Franse Association Professionnelle de la Critique de Théâtre, Musique et Danse. Samen vormen ze de cast van A Love Supreme, een kwartet op de gelijknamige muziek van John Coltrane.

In dat album bouwen Coltrane en zijn muzikanten aan de hand van een eenvoudige basisstructuur een totale, volstrekte vrijheid van improvisatie op, waarbij ze onophoudelijk grenzen verleggen. Dit vertaalt zich letterlijk in de dans: voor deze voorstelling gaan de choreografen de uitdaging aan om improvisatie en compositie met elkaar te verweven tot één naadloos geheel. Met hun uitgesproken energieke interpretatie benadrukken de jonge, mannelijke dansers de vitaliteit van Coltranes ode aan de goddelijke liefde.

Theaterfestival
A Love Supreme is ook geselecteerd voor het Theaterfestival in september in Brussel en Amsterdam, met de beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Op 9 en 10 september is het stuk daarom opnieuw te zien in het Kaaitheater.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni