| "Het was een werk van lange adem om over tien afleveringen heen de puzzel in elkaar te steken", aldus de scenaristen. De hoofdrol was voor actrice Lynn Van Royen (foto).

Scenarioprijzen voor 'Beau Séjour' en 'Façades'

© Belga
30/03/2018

De Vlaamse Scenaristengilde heeft de tv-reeks 'Beau Séjour' en de film 'Façades' bekroond met een scenarioprijs. De regie voor beide projecten werd verzorgd door de Brusselaars Nathalie Basteyns en Kaat Beels.

Met de prijzen wil de Scenaristengilde de 'vaak anonieme schepper van een film of serie in de spotlights plaatsen', klinkt het. De leden van de gilde brachten hun stem uit via hun website. En die stemden massaal op 'Beau Séjour' en 'Façades'.

'Alsof Sinterklaas en Kerst samenvallen'

'Façades' wordt omschreven als karaktergedreven drama over een vrouw die onverwacht op een kantelpunt in haar leven komt te staan. De hoofdrollen waren voor Natali Broods, Johan Leysen en Theo Maassen. De regie was in handen van Brusselaars Kaat Beels en Nathalie Basteyns.

"Als scenarist is het al een enorm cadeau om fijne en getalenteerde mensen te treffen die je script willen verfilmen. Ook nog eens bekroond worden voor de woorden die zij zo mooi en respectvol hebben geïnterpreteerd voelt alsof Sinterklaas en Kerst samenvallen", reageert scenarist Jan Pepermans.

'Investeren in minder evidente reeksen'

'Beau séjour' is dan weer een rauwe en hedendaagse reeks, eveneens in een regie van Kaat Beels en Nathalie Basteyns. De serie flirt met de grenzen van de werkelijkheid en speelt zich af in een klein dorpje waar heel wat geheimen aan de oppervlakte komen. De hoofdrol was voor Lynn Van Royen.

"Het was een werk van lange adem om over tien afleveringen heen de puzzel in elkaar te steken. We hopen dat onze sector nog meer kan professionaliseren zodat er nog meer jong talent kan komen bovendrijven. Laat dit het startschot zijn van investeringen in minder evidente ideeën zoals 'Beau séjour'", aldus het team scenaristen nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Cultuurnieuws, Film, Beau Séjour, scenarioprijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni