Stad Brussel en Passa Porta herbergen vervolgde auteur

© brusselnieuws.be
23/03/2011
Literatuurhuis Passa Porta en de Stad Brussel vangen voor twee jaar een vervolgde auteur op. De identiteit en origine van de schrijver worden om veiligheidsredenen geheim gehouden.

De gastschrijver arriveerde in ons land begin 2011 en verblijft in een appartement dat hij gratis ter beschikking krijgt. In ruil daarvoor neemt hij jaarlijks deel aan minimaal vijf activiteiten in Brussel.

Traditie levend houden
Brussel wil op die manier haar traditie als toevluchtsoord voor schrijvers, kunstenaars en intellectuelen die in eigen land botsten met het gezag, levend houden.

In het verleden verbleven onder meer Karl Marx, Multatuli, Marie De Médici, Charles Baudelaire, Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, Jean-Baptiste Rousseau, Vladimir Lenin en Victor Hugo in Brussel.

Tussen augustus 2008 en augustus 2010 had Passa Porta ook al de Servische onderzoeksjournalist en publicist Dejan Anastasijevic te gast. Het is de bedoeling dat het literatuurhuis ook in de toekomst onderdak te geven aan schrijvers.

Van 24 tot 27 maart vindt de derde editie van het Passa Porta Festival, een tweejaarlijks literair evenement, plaats. Het thema dit jaar is "On the move".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni