© Bike Brussels 2017

Vrijdag start in Thurn & Taxis Bike Brussels, het eerste salon over fietsen in de stad. Verspreid over vier dagen kun je er een breed gamma fietsen testen. Tegelijk kom je er meer te weten over de rol van de fiets in de stad van morgen.

Vanaf vrijdagmorgen 11 uur zijn bezoekers welkom op de site van Thurn & Taxis. Ze kunnen er zelf allerlei merken en nieuwe snufjes testen, voor hun favoriet op het Belgisch Kampioenschap Cargofietsen supporteren of zelf meedoen aan de bakfietsparade.

Voor bezoekers die het liever theoretisch houden, is er een colloquium, met experten uit binnen- en buitenland. Zij bespreken de toekomst van de fiets in de stad van morgen. Ook op zaterdag, zondag en maandag zijn er ’s middags conferenties over de meest uiteenlopende thema’s.

“Het is heel belangrijk om fietsen in de stad naar voor te brengen als de oplossing voor de mobiliteitsproblemen”, zegt Remco Ruiter van Pro Velo, dat samen met Brussel Mobiliteit het fietssalon organiseert. “Daarom dat we alles rond het fietsen én alle fietscommunities in de stad, op één plek wilden brengen.”

Bezoekers die op de website een ticket downloaden kunnen gratis binnen. Aan de deur betaal je 7 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni