Wanted!: Belgisch talent voor Couleur Café

© brusselnieuws.be
24/11/2010
Altijd al voor een groot publiek willen spelen? Zomerfestival Couleur Café is op zoek naar pril talent. 8 onbekende Belgische groepen en fanfares en 9 djs maken kans om op 24, 25 en 26 juni de festivalgangers te laten kennis maken met hun muziek. Inschrijven kan nog tot 24 december.

Het Wanted!-platform van Couleur Café zorgde eerder al voor enkele muzikale ontdekkingen. Zo stond de band Puggy in 2007 op Couleur Café, en mocht de groep nadien mee op tournee met de Amerikaanse band Incubus. Selah Sue stond in 2009 nog in de Fiesta tent, en amper een jaar later al in de Univers tent.

U hoeft helemaal nog geen Europese tournee op uw palmares hebben staan om mee te kunnen dingen naar een plaatsje op het zomerfestival. Het Wanted!-platform moedigt vooral muzikaal talent aan dat zich niet spontaan zou aanmelden voor het festival. Vorig jaar waagden zo'n 330 inzendingen van beide kanten van de taalgrens hun kans.

Enkele voorwaarden
Iedereen maakt kans, op voorwaarde dat ze nog nooit op Couleur Café gespeeld hebben. Groepen moeten ook een sterke podiumact voorzien die aansluit bij de Couleur Café-vibes (feestelijk, urban, cross over, ...)

De jury kiest uiteindelijk welke groepen er op het podium mogen staan. Bij de keuze van de djs zal de jury bijgestaan worden door de djs van vorig jaar.

Meedoen?
Stuur uw volledige dossier door via de community site van Poppunt.

Een geldig dossier bevat:
o een volledig ingevuld inschrijvingsformulier,
o een summiere biografie,
o een lijst met de voorbije/komende concerten,
o een demo (indien beschikbaar) met minstens 7 originele composities via een betrouwbare internetlink (Youtube, Vimeo, Moodio, Myspace,…).
o minstens 10 minuten livebeelden (concert of repetitie, geen clips - met goede geluids- en beeldkwaliteit) via een betrouwbare internetlink (Youtube, Vimeo, Moodio, Myspace,…).

Inschrijven kan tot 24 december 2010, rond 15 februari 2011 worden de geselecteerde dj's, fanfares en groepen bekendgemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Muziek, Events & Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni