Wikipedia vult infotekort over Brussel aan

© Alain Wibert

Met een speciale Schrijfweek (Lokaal) Brussel in april 2016 (exacte data nog te bepalen, red.) wil IT’er en Wikipediaan Sven De Kerpel uit Etterbeek de achterstand aan Nederlandstalige informatie over Brussels gelinkte onderwerpen wegwerken.

“De Nederlandstalige Wikipedia staat wereldwijd als vierde grootste aangeschreven, terwijl de Franstalige de zesde is. Nochtans zijn er veel meer leesstukken over Brussel in het Frans te vinden,” zegt De Kerpel. Als het om de regio Brussel gaat zijn er op Wikipedia nog vele onvolledigheden over personen, erfgoed, bedrijven, sportinfrastructuren, kunstthemata, natuursites, brouwerijen, boerderijen, gemeentevlaggen en noem maar op.

Vandaar dat naar analogie met andere schrijfdagen en -weken Brussel wel mag bijbenen.

Momenteel loopt de Schrijfweek Noord-Brabant met al 50 bijkomende rubrieken op de eerste dag. Het digitaal initiatief Schrijfweek werkt met vrije themavoorstellen van wie ‘gefocust’ kan schrijven.

Ook kunnen instellingen en zelfs overheden hun medewerking verlenen aan artikels. Sven De Kerpel, die regelmatig lemma’s over Brussel opvoert, gaf in het VRT-radioprogramma Hautekiet te kennen dat de medewerking van de VUB welkom zou zijn. Hij hoopt ook gemeenschapscentra, Muntpunt en andere partners voor de schrijfkar te spannen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Sylvie Kreusch op eigen kracht
  • Dieudo Hamadi: le cinéma made in Congo
  • Ophélie Mac against black stereotypes
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement