NMBS-Holding lanceert stationsromannetjes voor pendelaars

© brusselnieuws.be
27/10/2011
In station Brussel-Zuid zijn zes nieuwe stationsromannetjes voorgesteld, drie Franstalige en drie Nederlandstalige. De romans zijn bedoeld voor pendelaars en kunnen in twee treinritten uitgelezen worden.

De Nederlandstalige romans zijn Rosendaal retour van Chris Van Camp, Demon in Leuven van Guido Eekhaut en Moord op de Kalmthoutse heide van Stan Lauryssens. Aan Franstalige kant hebben auteurs Isabelle Berry, Jean-Baptiste Baronian en Marc J. Hermant meegewerkt aan het project. Alle romans spelen zich af in een Belgische stad of plaats.

Pendelaars brengen gemiddeld 76 minuten per dag door in de trein, en de romans zijn zo geschreven dat ze in die tijdspanne gelezen kunnen worden. "Achtendertig minuten heen en 38 minuten terug, dat volstaat om een boek te lezen om het wachten aangenamer te maken," meent Vincent Bourlard, directeur-generaal Stations van de NMBS-Holding.

Bij de lancering van de stationsromans werden ook sociale netwerksites ingeschakeld. Lezers kunnen bijvoorbeeld op Facebook discussiëren over hun lees- en reiservaringen. De NMBS-Holding wil zo "een virtuele positieve community van treingebruikers creëren om over de aangenamere aspecten van het reizen met de trein te reflecteren".

De romans zijn een initiatief van de NMBS-Holding en uitgeverijen Van Halewyck en Luc Pire. Ze zijn te koop in alle krantenwinkels en kosten 10 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni