Dinner in the Sky viert tiende verjaardag met tien kranen

© Belga
16/12/2015

Dinner in the Sky zal zijn tienjarig bestaan vieren met een wereldprimeur. Vlak voor het Atomium in Brussel zullen er in juni 2016 tien tafels gelijktijdig de lucht ingaan, waarna Belgische sterrenchefs er op 60 meter hoogte van hun beste creaties laten proeven.

Dinner in the Sky, een concept waarbij een tafel met 22 mensen aan een kraan omhoog wordt gehesen voor een luxueus diner, is een idee van The Fungroup uit Zonhoven. Het concept werd tien jaar geleden voor het eerst in Brussel uitgeprobeerd, en intussen verkocht aan 55 landen.

Zaakvoerder Stefan Kerkhofs wil nu het jubileum vieren met een uniek event. Van 1 tot 5 juni2016 zullen er voor het Atomium in Brussel tien hijskranen opgesteld staan, die drie keer per dag (1 lunch en 2 avonddiensten) gelijktijdig hun tafel naar boven zullen trekken.

Iedere sessie worden er dus 220 gasten naar 60 meter hoogte getild. Daar worden ze verwend met topgastronomie, ter plaatse klaargemaakt door Belgische koks. Onder meer de tweesterrenchefs Yves Mattagne (Sea Grill), Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), Pascal Devalkeneer (Chalet de la Forêt), Bart De Pooter (De Pastorale) en Filip Claeys (De Jonkman) tekenen present.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni