Bonte tevreden over samenwerking met Brusselse politie bij aanpak betoging

© Belga
11/04/2016

Vilvoords burgemeester Hans Bonte (SP.A) is tevreden over de samenwerking met de Brusselse politie bij de aanpak zondag van de extreem-rechtse groepen 'Vlaanderen Identitair' en 'Nation'. De groepen wilden in Brussel gaan betogen verzamelden in Koningslo, maar de manifestatie kon tegengehouden worden.

Vlaanderen Identitair en Nation wilden ondanks het samenscholingsverbod in Brussel gaan betogen en verzamelden hiervoor op een parking van de Brico in Koningslo.

Een 15-tal personen stapten van hieruit op naar de grens met Brussel een 100-tal meter verderop waar de manifestatie werd ontbonden.

"Net als bij de vorige betoging twee weken terug werden de gemaakte afspraken tussen de politiezone Vilvoorde-Machelen en de korpsen van de politiezones Brussel en Schaarbeek, om mekaar te ondersteunen, goed nageleefd. In Vilvoorde hebben we de betrokkenen in het bijzijn van leidinggevenden van het Brusselse politiekorps duidelijk gemaakt dat ze in onze stad, bij gebrek aan aanvraag en toelating, niet konden betogen en dat er in Brussel een samenscholingsverbod gold. Aan de grens met het Brussels gewest heeft de Brusselse politie hen opnieuw duidelijk gemaakt dat ze er niet konden betogen", aldus Bonte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni