Centra voor volwassenonderwijs fuseren tot CVO Semper

© Bart Dewaele
| Met meer dan 15.000 cursisten uit 143 verschillende landen is Semper een belangrijke speler op vlak van Nederlandstalige volwassenenonderwijs in de Vlaamse Rand en Brussel (archiefbeeld).

De vier centra voor volwassenenonderwijs in het Brusselse gaan fuseren. Vanaf september gaan ze verder onder de naam ​CVO Semper. “Zo hopen we de Centra voor Volwassenenonderwijs beter op de kaart te zetten.”

Het CVO Meise-Jette, CVO Strombeek, CVO Vilvoorde en Brussels Education Center gaan samen verder onder dezelfde naam: CVO Semper. Daarmee komen ze tegemoet aan de vraag van de Vlaamse overheid die een fusie voorschrijft in het nieuwe decreet volwassenonderwijs. "Semper staat voor altijd," legt directrice Ria Cauchie uit. "Het verwijst naar altijd leren, naar een leven lang blijven groeien en ontwikkelen."

Met samen meer dan 15.000 cursisten uit 143 verschillende landen is Semper, dat haar hoofdkantoor vestigt op campus CVO-BEC bij de VUB, een belangrijke speler op vlak van Nederlandstalige volwassenenonderwijs in de Vlaamse Rand en Brussel. De CVO bieden een groot aanbod aan volwassenenopleidingen, van Arabisch tot zorgkundige.

'Shoppen bevorderen'

Met de eenwording hoopt Cauchie dat cursisten ook beter op de hoogte zullen zijn van het aanbod op andere campussen. "Vroeger moesten ze naar vier websites surfen, nu nog maar naar één. Als leerlingen willen kennismaken met andere campussen dan is dat zeker de bedoeling. Vroeger vonden we ‘shoppen’ vervelend, nu bevorderen we dat juist."

Nieuw vanaf volgend schooljaar is de opleiding medisch secretariaat. In combinatie met algemene vakken van het secundair onderwijs, kunnen leerlingen een diploma secundair onderwijs halen. Op termijn wordt mogelijk het aanbod exotische talen, zoals Arabische en Chinees, nog uitgebreid naar andere campussen, in functie van de vraag. Nieuw is ook de opleiding NT2 aan anderstaligen, die in Jette wordt aangeboden als voorbereiding op het halen van het theoretische rijbewijs.

Er gaan voorlopig geen banen op de schop door de operatie. "We hopen net meer cursisten aan te trekken en dus ook meer personeel," zegt directeur Ria Cauchie. Wel zullen een aantal diensten gemeenschappelijk worden gemaakt, zoals de preventieadviseur of de boekhouding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?