Dreigend plaatstekort in Brussels Franstalig middelbaar onderwijs

© PhotoNews
| L'Institut des Dames de Marie in Sint-Lambrechts-Woluwe (archief)

Er dreigt in september een capaciteitsprobleem in het eerste jaar van het Franstalig secundair onderwijs in Brussel. Uit cijfers die onderwijsminister Caroline Désir (PS) dinsdag bekendmaakte blijkt dat 913 leerlingen nog op zoek zijn naar een school, terwijl er slechts 785 plaatsen beschikbaar zijn voor Brusselse leerlingen die naar het middelbaar onderwijs willen.

Minister Désir kondigde in het Parlement van de Franstalige Gemeenschap meteen aan dat ze de Brusselse scholen op korte termijn wil contacteren om te zien of ze bijkomende noodplaatsen kunnen creëren.

Twee weken geleden kondigde de stad Brussel al aan 200 extra plaatsen in twee scholen van het stedelijk onderwijs te creëren na berichten over een dreigend tekort aan plaatsen. Désir wil bijkomende middelen vrijmaken om andere scholen aan te moedigen om ook extra plaatsen te voorzien. De middelen moeten gaan naar omkaderend personeel voor de scholen.

Ook in het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Gewest is een nijpend plaatstekort. Na weken bang afwachten kregen 650 ouders te horen dat hun kind volgend schooljaar geen plek heeft in een van de 33 Nederlandstalige scholen

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?