Ecole de la pomme in Ukkel sluit deuren, ouders verzetten zich

Ecole Notre Dame Wolvenberg - la Pomme in de Waterkasteelstraat in Ukkel.

Begin februari kregen de ouders van de kinderen van kleuterschool Ecole de la pomme in Ukkel het nieuws dat de school gaat sluiten. De ouders zijn teleurgesteld en eisen dat de school open blijft. Ze hekelen de ‘eenzijdige en definitieve manier waarop het besluit is genomen’, klinkt het in een open brief.

“Onze kinderen nemen deel aan allerlei activiteiten, terwijl de ouders buiten belangrijke beslissingen worden gehouden, zonder overleg of discussie,” aldus de ouders van de kleuters van Ecole de la pomme. De kleuterschool in de Waterkasteelstraat telt zo’n 40 kinderen.

Er zou aan de ouders verteld worden dat de school al 10 jaar verlies maakt. "Maar waarom hebben we niet samen gezeten om oplossingen te vinden? Als er echt geen waren, hadden we dat wel toegegeven en konden we samen het besluit nemen.”

Ook dat de school al jaren geen renovaties heeft kunnen uitvoeren, vinden de ouders geen excuus. “Waarom werd ons niet om hulp gevraagd?”

De ouders hekelen ook het feit dat het nieuws pas werd aangekondigd drie dagen na het einde van de inschrijvingsperiode voor volgend jaar. Aan de directie vragen ze dan ook om de situatie te herbekijken en de school open te houden voor de rest van de kleuterschooljaren die de kleuters nog moeten afleggen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?