| De lokalen van Athénée Royal de Ganshoren in de Leon Theodoorstraat in Jette.

School in Jette ontruimd na bommelding: niets verdachts gevonden

© BRUZZ
23/06/2023

De federale politie heeft het doorzoeken van de gebouwen van Athénée Royal de Ganshoren in de Leon Theodoorstraat in Jette na een bommelding afgerond en niets gevonden. Eerder deze ochtend werden zo'n vijftig personen geëvacueerd in de school, vooral personeel. Ook het aanpalende sportcentrum Jims werd uit voorzorg ontruimd.

"Deze ochtend om 7.40 uur heeft de school ons op de hoogte gesteld van een bommelding. Wij zijn meteen ter plaatse gegaan en hebben een perimeter ingesteld. De school werd ook geëvacueerd," zegt woordvoerder van politiezone Brussel-West en hoofdinspecteur Martijn Baes.

Op dat moment waren er nog niet veel leerlingen aanwezig. In totaal werden zo'n vijftig personen, vooral personeel, geëvacueerd. De toestromende leerlingen werden daarop opgevangen op een nabijgelegen plein.

De federale politie is daarop met twee explosievenhonden ter plaatse gekomen om het gebouw te doorzoeken, maar er werd niets gevonden. "De sweeping is negatief," aldus de woordvoerder. "Er werd niets verdacht gevonden, de perimeter wordt dan ook opgeheven."

Een gerechtelijk onderzoek werd intussen opgestart om te achterhalen wie achter de bommelding zit.

Of de leerlingen de school nu terug binnengaan, is onduidelijk. "Het is nu aan de school om te bepalen wat zij gaan doen, ik vermoed dat ze examens hebben," aldus nog Baes. De school uit Ganshoren is voor een deel tijdelijk in Jette gevestigd omdat de schoolgebouwen verbouwd worden. Athenée Royal de Ganshoren telt in totaal zo'n vierhonderd leerlingen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni