Heel wat Brusselse scholen sluiten vanwege stormweer

CD
© BRUZZ
18/02/2022

Het KMI verwacht vrijdagnamiddag hevig stormweer met windstoten die kunnen oplopen tot 100 of zelfs 120 kilometer per uur. Scholengroep GO Brussel schrapte vrijdagmiddag alvast de lessen, andere scholen kijken de situatie nog even aan.

Scholengroep GO Brussel heeft vrijdagmiddag beslist met onmiddellijke ingang de lessen op te schorten en de scholen te sluiten. Ouders moeten hun kinderen zo snel mogelijk ophalen.

Niet alle scholen in Brussel gaan dicht. "We zijn dat nog niet van plan," zegt Bruno De Lille, algemeen directeur van de katholieke Brusselse scholengroep Sint-Goedele. "We bekijken school per school welke maatregelen we moeten nemen. In sommige scholen zijn de lessen opgeschort omdat de leerkrachten met de trein komen uit Oost-Vlaanderen. Ook scholen waar veel bomen rond staan, houden we extra in het oog om eventueel maatregelen te treffen."

Ook bij het Katholiek Onderwijs Brussel Annunciaten (KatOBA) moeten veel leerkrachten met de trein komen. "We hebben besloten om daarom drie secundaire en twee basisscholen te sluiten," zegt Griet Blondiau, algemeen directeur van KatOBA. "Anders zouden die leerkrachten niet meer thuis geraken."

Scholengemeenschap Klaveren 7 laat weten dat de lessen voorlopig niet opgeschort worden. De scholen blijven open. Ook de scholen van het Katholiek Onderwijs Brussel Zuid (KOBZ) blijven open.

Erasmushogeschool liet eerder weten dat de campussen zouden sluiten. Nu blijkt dat het om de helft van de campussen gaat. Er zijn momenteel geen verdere details beschikbaar. De Vrije Universiteit Brussel (VUB) laat weten dat "een sluiting niet nodig is".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Onderwijs , Veiligheid , Storm , Eunice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni