Jette verplicht quarantaine voor scholieren die uit oranje zone komen

© Ivan Put

De gemeente gaat een stap verder dan de rest van het land en vraagt nu ook aan ouders om hun kind twee weken in quarantaine te houden als zij terug komen uit een oranje zone. Dat is elders enkel verplicht na een terugkeer uit de zogenaamde ‘rode zones’.

De regeling geldt voor alle kinderen van het gemeentelijk onderwijs in Jette, zowel Nederlandstalig als Franstalig. Dat schrijft de RTBF. Volgens burgemeester Hervé Doyen (cdH), zélf een voormalig leerkracht, is de maatregel in het leven geroepen om de bezorgdheden bij het onderwijzend personeel tegemoet te komen: “We weten dat kinderen niet erg ziek worden maar wel het virus kunnen doorgeven.”

De gemeente heeft geen cijfers over het aantal kinderen dat mogelijks door deze maatregel op 1 september niet naar school kan gaan. Ouders werden afgelopen donderdag reeds op de hoogte gebracht van de nieuwe maatregel.

Volgens Doyen zal de maatregel waarschijnlijk slechts een klein aantal kinderen treffen: “ Want er zijn al veel mensen teruggekeerd van vakantie. Weinig mensen komen op 31 augustus terug”.

Medisch attest

Kinderen die uit de oranje zone terugkomen maar een medisch attest kunnen voorleggen dat het kind toestemming geeft om vroeger terug te keren naar school moeten de 14 dagen niet opvolgen.

In de rest van het land mogen kinderen geweigerd worden aan de schoolpoort als ze na 18 augustus terug zijn gereisd uit een rode zone. De verschillende scholennetwerken proberen zich voor te bereiden op die nieuwe realiteit en rekenen vooral op de eerlijkheid en betrokkenheid van de ouders om de scholieren juist op te volgen.

De lijst met alle zones vindt u op de website van Buitenlandse Zaken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?