Graffiti-artiest

| Een escape room, een graffiti workshop of een kookworkshop zijn enkele van de activiteiten die in het aanbod van 'Nederlands voor Brusselse ketjes' zijn opgenomen.

Jonge Brusselaars pikken Nederlands op tijdens creatieve taalworkshops

© Belga
01/12/2021

De Stad Brussel en studentenservice Brik hebben woensdag bij huisvestingsmaatschappij Lakense haard samen 'Nederlands voor Brusselse ketjes' gelanceerd. In dit project bieden ze jonge Brusselaars een alternatief aan voor het klassieke aanleren van het Nederlands op school, door hen creatieve taalactiviteiten aan te bieden waarin ze de taal ontdekken.

Een escape room, een graffitiworkshop, een kookworkshop, percussie met afval of het maken van video met stop-motion zijn slechts enkele van de activiteiten die in het aanbod van "Nederlands voor Brusselse ketjes" zijn opgenomen. De taalactiviteiten gaan telkens door in jeugdcentra.

"In plaats van lessen aan te bieden om Nederlands te leren, bieden we jongeren de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een activiteit die ze leuk vinden, maar dan in het Nederlands," zeggen Philippe Close, burgemeester van de Stad Brussel, en Faouzia Hariche, schepen voor Franstalig onderwijs (allebei PS).

De jongeren oefenen in kleine groepen, zodat iedereen voldoende aan bod komt en ieders nieuwsgierigheid voor het Nederlands geprikkeld wordt. Er wordt gefocust op informeel en spelenderwijs omgaan met taal. De groepen bestaan uit maximaal een tiental jongeren van 12 tot 16 jaar. De groepen worden begeleid door minimaal twee studenten uit het Nederlandstalig hoger onderwijs die eerder een korte vorming hebben gevolgd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni