Kleuterafdeling De Telescoop in Laken sluit vanwege leerkracht met corona

© Belgaimage
| Al zeker een 20-tal coronabesmettingen in het Brusselse Nederlandstalige onderwijs (archiefbeeld)

Omdat een leerkracht van GO! Basisschool De Telescoop in Laken positief heeft getest op corona, zijn zes collega's in quarantaine geplaatst. Omdat alle kleuters rechtstreeks in contact kwamen met de leerkracht, lopen ze volgens de richtlijnen van Sciensano een hoog risico, en moet de kleuterafdeling van de school gesloten worden. Alle 65 kleuters zullen de komende twee weken les krijgen via afstandsonderwijs.

Het gemeentebestuur is op de hoogte van de situatie. De ouders worden deze namiddag telefonisch op de hoogte gebracht door het CLB.

In de lagere school is er een verhoogde waakzaamheid en worden alle veiligheidsmaatregelen in nauwe samenwerking met de CLB-arts en preventieverantwoordelijke van GO! Scholengroep Brussel genomen.

Na de melding deze ochtend nam de school onmiddellijk contact op met de CLB-arts en arbeidsgeneesheer die de risicocontacten van de besmette leerkracht in kaart brachten. Op basis daarvan moeten zes leerkrachten in quarantaine en zich laten testen.

Ook de 65 kleuters van de school moeten thuis blijven omdat zij in nauw contact kwamen met de positief geteste leerkracht. De ouders van de kleuters worden deze namiddag op de hoogte gebracht door het CLB.

“Het is logisch dat kleuters een dichter contact hebben met hun juf of meester. Er wordt al eens getroost en geknuffeld. Daarom werd in overleg met de directeur van de school beslist om de kleuterafdeling preventief te sluiten en alle 65 kleuters thuis te houden en les te geven via afstandsonderwijs”, zegt Dries Vandermeersch, directeur GO! CLB Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?