Nederlandstalige bibliotheek in Anderlecht wordt volledig gerenoveerd

© bib Anderlecht
| De bib wordt gemoderniseerd en er moet meer ruimte komen voor interactie met de omgeving.

De Nederlandstalige bibliotheek in de Sint-Guidostraat in Anderlecht wordt vanaf het voorjaar 2019 volledig gerenoveerd tot "een bib van de toekomst". Dat kondigt het schepencollege van Anderlecht aan in een persbericht.

Het architectenbureau Tjonck-Nilis en studiebureau Efika ontwierpen de plannen die de bib in Anderlecht moet moderniseren en meer ruimte moet geven voor interactie met de omgeving. De inrichting wordt grondig aangepakt met nieuw meubilair en verlichting, een patio met veel daglicht, een vernieuwde balie, digitale werk- en studeerplekken en een nieuwe polyvalente ruimte voor lezingen, debatten, tentoonstellingen, creatieve workshops, filmvoorstellingen en jeugdactiviteiten. Op die manier moet de bib uitgroeien tot een bijkomend cultureel centrum in Anderlecht.

Het renovatieproject kost ruim 300.000 euro en wordt mogelijk gemaakt via een subsidie van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van ongeveer 150.000 euro. De andere helft financiert de gemeente met eigen middelen.

simulatiebeeld bib
Een simulatiebeeld van de vernieuwde bib.

De start van de volledige renovatie is gepland in het voorjaar van 2019. Tijdens de werken verhuist de Nederlandstalige bibliotheek tijdelijk naar de voormalige gemeentelijke kleuterschool in het Busselenbergpark om terug te keren naar de Sint-Guidostraat eenmaal de renovatie afgerond is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?