TADA KIDS BRUZZ ACTUA 1640

| Door de coronacrisis zal TADA pas eind september, ten laatste begin oktober, aan het nieuwe schooljaar beginnen.

Ook ToekomstATELIERdelAvenir start zaterdagschool weer op

GR
© BRUZZ
26/08/2020

Ook het ToekomstATELIERdelAvenir, kortweg TADA, dat weekendactiviteiten en een zaterdagschool voor kansarme jongeren organiseert, staat voor een nieuw schooljaar. Dat zal door de coronacrisis wel later van start gaan. De kinderen zullen ook onderverdeeld worden in kleinere groepen van 15. "Die zullen dan nog eens verspreid worden over de voor- en namiddag,” legt initiatiefneemster Sofie Foets uit.

Het ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) organiseert al jaar en dag evenementen in het weekend voor kansarme jongeren, waaronder een zaterdagschool. In totaal worden die bijgewoond door zo’n 700 kinderen. Door de coronacrisis en bijhorende veiligheidsvoorschriften, moet net als in het dagonderwijs ook hier een en ander worden bijgestuurd.

Om te beginnen zullen de klassen van TADA pas later aan het schooljaar beginnen. “Pas eind september, ten laatste begin oktober zullen er opnieuw activiteiten voor de kinderen georganiseerd worden. Er zullen daarbij groepen van maximum 15 personen gevormd worden die op hun beurt nog eens gespreid over voor- en namiddag deel zullen nemen aan allerlei workshops,” zegt initiatiefneemster Sofie Foets.

Foets voegt daar nog aan toe dat er ook voldoende ontsmettingsmiddelen aanwezig zullen zijn. “Iedereen zal zijn handen kunnen wassen of reinigen met alcoholgel.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Onderwijs , TADA , coronacrisis , start nieuwe schooljaar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni