© AM/BRUZZ | Archiefbeeld van een klaslokaal in Brussel

Opnieuw meer leerlingen voor Brussels Gemeenschapsonderwijs

© Belga
14/09/2021

In de scholen van het GO! onderwijs in Brussel is het aantal leerlingen dit jaar met 5 procent gestegen in het basisonderwijs en met 3 procent in het secundair onderwijs. Die cijfers liggen in lijn met de algemene stijging van het leerlingenaantal in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

In het nieuwe schooljaar tellen de 39 scholen van het gewoon en buitengewoon basisonderwijs van de scholengroep 9.564 leerlingen. Dat zijn er 466 meer dan vorig jaar. De 17 secundaire GO!-scholen verwelkomen 209 extra leerlingen en ontvangen dit jaar 6.644 jongeren.

De aantrekkingskracht van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel blijft groot. Algemeen directeur van GO! scholengroep Brussel Jurgen Wayenberg wil van de leerlingen echte wereldburgers maken, zegt hij. "We zetten versterkt in op meertaligheid. Een goede kennis van het Nederlands, Frans en Engels in combinatie met de thuistaal maakt onze leerlingen immers sterker om te leven en te werken in een multiculturele en diverse samenleving," verklaart hij.

Om het groeiend aantal leerlingen op te vangen wordt er ook geïnvesteerd in infrastructuur. Vorig schooljaar opende de scholengroep vijf nieuwe schoolgebouwen: GO! Basisschool De Balder in Sint Gillis, GO! Basisschool De Iris in Ukkel, GO! Basisschool Eugeen Laermans in Sint-Jans-Molenbeek, GO!4CiTy op de Saint-Michelsite en GO! Basisschool De Telescoop in Laken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie