School in Sint-Lambrechts-Woluwe biedt hockeycurriculum aan

De Red Lions mogen op hun beide oren slapen.

De Franstalige middelbare school Institut de la Providence biedt vanaf september een curriculum aan voor hockeylessen. Er is plaats voor een twintigtal leerlingen, die in het Fallonstadion acht uur per week de tijd krijgen om tijdens de lessen hun favoriete sport te beoefenen.

Dat schrijft de krant La Capitale vrijdag.

De leerlingen van het derde middelbaar kunnen zich voor het hockeycurriculum inschrijven. Acht uur per week, waarvan twee uur theorie, zullen ze intensief aan de slag gaan met de sport op de terreinen van hockeyclub La Rasante. In het lessenakket is ook veel aandacht voor talen. Er wordt vier uur Nederlands en vier uur Engels onderricht.

"Het is niet nodig om bij een hockeyclub aangesloten te zijn of zelfs hockey te kunnen spelen. Het is natuurlijk wel een pluspunt, maar er zullen geen selecties gebeuren. Het is first come, first serve", aldus schooldirecteur Michel Flandrois.

Eerder dit jaar werd er al een gelijkaardig voetbalcurriculum gelanceerd op het Koninklijke Atheneum van Sint-Lambrechts-Woluwe. Twee jaar geleden opende Sint-Agatha-Berchem de hockeyschool BOOST.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?