Sint-Gillis gaat leerlingen vanaf 2020 online inschrijven

© Antonio Ponte / Flickr
| Op het gemeentehuis van Sint-Gillis zullen tussen 15 november en 20 december tablets en computers beschikbaar zijn om het nieuwe inschrijvingssysteem te testen.

Ouders die hun kinderen volgend schooljaar willen inschrijven in het kleuter- en basionderwijs in een gemeenteschool in Sint-Gillis, zullen dat online moeten doen. De gemeente ontwikkelde daarvoor het platform IRISBOX. De inschrijvingsperiode loopt van 6 tot en met 31 januari.

Om de overgang van het oude naar het nieuwe systeem zo vlot mogelijk te laten verlopen, wordt er op 7 november om 18 uur een infosessie georganiseerd in het gemeentehuis. Tijdens die bijeenkomst zal worden uitgelegd hoe IRISBOX, ofwel het nieuwe platform voor online inschrijvingen, werkt.

Daarna volgt tussen 15 november en 20 december een testfase. In het gemeentehuis en verschillende buurthuizen zullen daarvoor verschillende tablets en computers beschikbaar zijn.

“We hebben de laatste jaren fors geïnvesteerd in het gemeenteonderwijs, meer bepaald in het creëren van extra plaatsen”, zegt schepen van Onderwijs Jean Spinette (PS) hierover aan La Dernière Heure. “Dit nieuwe systeem moet ouders en kinderen toelaten om zich in de best mogelijke omstandigheden in te schrijven. IRISBOX zal een groot deel van de stress wegnemen die samengaat met de zoektocht naar een geschikte school.”

Inschrijven kan vanaf 6 januari tot het einde van de maand. Wie meer informatie wil over de uitrol van de nieuwe methode, kan daarvoor terechte op de website van de gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?