Frimout was de eerste Belg in de ruimte.

Sint-Pieterscollege Jette krijgt bezoek van astronaut Dirk Frimout

VT
© BRUZZ
13/11/2018

Hoog bezoek voor de leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette want Dirk Frimout, de eerste Belg die ooit in de ruimte was, komt er over de vloer. Hij komt er vertellen over het belang van zijn eerste ruimtevlucht, zijn onderzoek, en over de toekomst van de ruimtevaart.

Erik De Schrijver, leraar fysica aan het college is gepassioneerd door ruimtevaart en heeft het initiatief op poten gezet. “Ik ken Dirk Frimout via de Euro Space Society. Dat is een organisatie die hij gesticht heeft om leerkrachten met een passie voor ruimtevaart te ondersteunen,” vertelt De Schrijver aan BRUZZ.

De presentatie is bedoeld voor de leerlingen van het vierde jaar, en de leerlingen van het vijfde en zesde jaar die wetenschappen volgen. “We willen hen zo warm maken voor wetenschappelijke studies, en in het bijzonder de ruimtevaart,” vervolgt De Schrijver.

Frimout zal het onder andere hebben over het belang van zijn eerste vlucht, zijn onderzoek en de toekomst van de ruimtevaart. “Denk aan basissen op de maan of bemande vluchten naar Mars.”

Het is niet de eerste keer dat de ruimte uitgebreid belicht wordt in het college. In augustus ging De Schrijver met vier laatstejaar op bezoek bij het ruimtevaartagentschap NASA in New Mexico, waar ze onderzoek deden naar straling op grote hoogte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Onderwijs, Ruimte, Dirk Frimout, Sint-Pieterscollege Jette

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie