Werkonderbreking in Franstalige middelbare scholen van Stad Brussel

© Google Maps

In alle Franstalige middelbare scholen die onder de autonome inrichtende macht van de Stad Brussel vallen wordt donderdag een werkonderbreking gehouden. Dat hebben de vakbonden in gemeenschappelijk front aangekondigd.

Aanleiding voor de actie is onder meer de weigering om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar ongepast gedrag van een deel van de Administratie van het Openbaar Onderwijs, ondanks het volgens de vakbonden vernietigende dossier dat werd ingediend en de eerdere werkonderbreking op 11 oktober 2018.

Voorts hekelen ze de herhaaldelijke aanvallen op personen die gebreken of slecht lopende zaken binnen de onderwijsinstellingen onder de aandacht brengen.

De vakbonden nemen het niet dat ze al enkele maanden de acties van sommige leden van de Administratie van het Openbaar Onderwijs van de Stad Brussel aanklagen. Meer bepaald gaat het om de inspectie van het secundair onderwijs.

Maar hun vraag om een onafhankelijk onderzoek door de bevoegde Brusselse schepen werd geweigerd. Een dergelijke houding creëert een klimaat van straffeloosheid, zeggen de organisaties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?