Steven Van Garsse BRUZZ 1566
© Saskia Vanderstichele

Edito: een gloednieuw stadsmagazine

Steven Van Garsse
© BRUZZ
18/04/2017

Voilà, hier zijn we dan: het gloednieuwe stadsmagazine. Een jaar na de lancering van het nieuwe Bruzz, dat als naam intussen gemeengoed is geworden in de stad. Een nieuwe frisse lay-out, een andere vorm ook en vooral een écht en dik magazine.

Bijna twintig jaar geleden vond al eens een grondige transformatie plaats toen streekkrant stadskrant werd. De krant heeft in die relatief korte periode gigantische stappen gezet. Er kwam een ‘top of mind’ cultureel magazine bij en een website die vandaag als newswire ‘incontournable’ is.

Vorig jaar fuseerde het blad met radio en televisie. Bruzz is sindsdien honderd procent ‘crossmediaal’. De samenwerking tussen de vier media is compleet, met respect voor de mediumspecifieke eigenheid.

Een en ander heeft ook dit blad van inhoud en aanzicht veranderd. De krant had vroeger het rijk voor zich. Er was voor de Brusselse actualiteit nauwelijks aandacht in de nationale Nederlandstalige media.

Deels door de staatshervorming en door de vaststelling dat de Brusselse smeltkroes een laboratorium is voor de rest van het land, is de interesse voor Brussel bij nationale media enorm toegenomen. Dat is een goede zaak.

Hierdoor, maar ook door de opkomst van online – die onstopbare stroom aan informatie, is voor ons de noodzaak ontstaan om nog dieper te graven, om nog meer duiding te geven bij het reilen en zeilen in deze boeiende, maar soms ingewikkelde stad. Het is een rol die we, met het nieuwe wekelijkse stadsmagazine dat u in handen heeft, met nog meer verve willen spelen.

En dan is er het cultureel meertalige magazine, al jaren een unieke speler in het Brusselse medialandschap. Er is ons gevraagd om het te laten opgaan in een eengemaakt stadsmagazine. Dat was voorwaar geen makkelijke opdracht, omdat het kosmopolitisch cultuurminnend publiek deels anders is dan dat van de actuakrant dat ook verbindend wil werken naar de Vlaamse Brusselaars.

We hebben daar, zo denken we, de ideale formule voor gevonden: een magazine met twee voorkanten, zodat iedereen er zijn gading in vindt. Alleen in het midden geeft dat even een vreemd gevoel. Maar, geloof ons, dat went snel.

We wensen u veel leesplezier toe en u kunt van onze kant elke week rekenen op de scherpste opinies, de boeiendste reportages en interviews en het beste van wat Brussel cultureel te bieden heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Opinie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni