Horecafenomeen Nicolay: 'Fuseer de Brusselse gemeenten'

© Ivan Put

De bekende horeca-ondernemer Frédéric Nicolay pleit ervoor om de Brusselse gemeenten te fuseren tot één stad. In het verleden gingen vooral Nederlandstalige stemmen op voor dat idee.

Je hoort het niet zo vaak: een prominente Franstalige stem die vindt dat we maar één Brusselse gemeente nodig hebben. In een interview met L'Echo breekt Nicolay echter een lans voor zo'n fusie. Nicolay is bekend als de oprichter en inrichter van een veertigtal bars en restaurants in het gewest, vaak in wat moeilijkere buurten.

“We moeten al die gemeenten afschaffen en er maar één hebben zoals in New York”, zegt Nicolay. "In het huidige politieke klimaat is dàt wat we moeten veranderen. Die institutionele melting-pot zorgt voor een kakofonie. Iedereen beseft dat. Maar men doet niets.”

Nicolay stoot als ondernemer wel vaker op de grenzen van het Brusselse model. “Op een dag had ik een project voor Molenbeek. Ik nam contact op met het Gewest om middelen te vragen. Men antwoordde: 'Ja, maar het probleem is dat ze in Molenbeek MR zijn. Dat is het probleem van Brussel.”

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nicolaycafé Potemkine wordt Le Poulpe Atomique

eat & drink 1487153580

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook