Vijf interessante Brusselaars bij de start van 2012

Anne Brumagne
© Brussel Deze Week
04/01/2012
Bij de krant BDW is het een traditie geworden om in de eerste week van een nieuw jaar uit te pakken met een interviewspecial. Op een moment dat de actualiteit even minder opdringerig is, laten we vijf interessante Brusselaars uitgebreid aan het woord.

De mensen naar wie we op zoek gingen, hoefden geen BB's ('Bekende Brusselaars') te zijn die dagelijks op televisie komen, of die de spitante quotes vlotjes aan elkaar kunnen rijgen. Wél mensen die gepassioneerd bezig zijn met hun vak. En liefst ook nog met Brussel.

Zoals Dirk Letens en Karlien Tiebout van de Vier-Windenschool in Molenbeek. Met de schoolkinderen organiseerden ze vorig jaar een opgemerkte optocht tegen de onveiligheid in de schoolbuurt. Maar als leden van Spaak vragen ze ook aandacht voor het lerarentekort in het Brusselse onderwijs.

Of Myriam Stoffen, die er intussen al ongeveer een decennium mee voor zorgt dat de Zinneke Parade veel méér is dan een bonte stoet die nu eenmaal om de twee jaar door de stad loopt.

De Deen Klaus Bondam, directeur van het Deens Cultureel Instituut, was in een vorig leven 'fietsburgemeester' van Kopenhagen en vocht er jarenlang voor een beter fietsbeleid. Hij durft zich ook te mengen in Brusselse discussies en roept politici op om de juiste vragen te stellen: "Hoe willen we dat onze stad er over twintig jaar uitziet?"

Bij Brussel Deze Week - krant, Agenda, de site brusselnieuws.be - beschouwen we het week na week als onze opdracht om ook mee dat soort van vragen te stellen. Wij hebben de wijsheid niet in pacht, maar we leggen ons oor te luisteren bij zoveel mogelijk mensen die antwoorden willen formuleren. Jong of oud, actief in het centrum van de stad of in een wat verderop gelegen wijk.

'Generatie-Brusselaars', of mensen die lang of minder lang geleden van ergens zijn komen aanwaaien. En daarnaast proberen we 'het leven zoals het is... in Brussel', met zijn harde en zijn zachte kanten, zo goed mogelijk te beschrijven. En er mee voor te zorgen dat u goed op de hoogte bent van het vele dat er in Brussel wordt georganiseerd.

In 2012 zal het niet anders zijn. De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, en dus zullen we nog meer dan gebruikelijk aandacht besteden aan gemeentelijke berichtgeving. U krijgt regelmatig een interview met een Brusselse burgemeester, maar we zullen ook nagaan waar het de afgelopen zes jaar in de verschillende gemeenten fout is gelopen.

Mogen we u allen, beste lezers, nog eens van ganser harte een heel fijn nieuw jaar toewensen?

----------------------
We verzamelen de interviews handig voor u op www.brusselnieuws.be/nieuwjaarsinterviews

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Opinie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni