Opnieuw pluim van kredietbeoordelaar Standard & Poor's over financiën

© brusselnieuws.be
22/01/2016

Ratingagentschap Standard & Poor's bevestigt in zijn nieuwste doorlichting dat de kredietrating voor Brussel op AA blijft. Het Brussels gewest heeft een ‘zeer sterk financieel management en een buitengewone liquiditeit' staat er in het laatste rapport van het ratingbureau.

De bevoegde Brusselse minister Guy Vanhengel is blij met het rapport. “Het is een opsteker voor ons, want het bevestigt dat wij het op gebied van financieel en begrotingsbeheer nog steeds zeer goed doen”, aldus Vanhengel.

Brussel blijft de AA rating behouden, en het agentschap heeft ook vertrouwen in de toekomst. Daardoor krijgt Brussel het label 'AA met stabiele vooruitzichten'. Standard&Poor's beoordeelde Brussel op vlak van financieel beheer, begroting, economie, budgettaire flexibiliteit en liquiditeit. Overal krijgt Brussel lovende kritieken, alleen qua budgettaire flexibiliteit krijgt Brussel een 'gematigde' score.

Fiscale hervorming
De fiscale hervorming die eind vorig jaar werd goedgekeurd door het gewest, zou volgens S&P ook geen negatief effect hebben op het budget van het gewest.

Het is niet de eerste keer dat S&P een positief rapport uitbrengt over het financieel beheer van het Brussels Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni