De Duitse bariton Samuel Hasselhorn wint de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang

© Samuel Hasselhorn
| De Duitse bariton Samuel Hasselhorn won de hoofdprijs.

De Duitse bariton Samuel Hasselhorn heeft de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 voor zang gewonnen. De Belgisch-Franse sopraan Marianne Croux is de zesde laureaat, haar Belgische collega Charlotte Wajnberg kaapte de publieksprijs weg.

Juryvoorzitter Arie Van Lysebeth maakte de zes winnaars zaterdagavond kort voor middernacht bekend in Bozar. Dat gebeurde in aanwezigheid van koningin Mathilde en haar twee oudste kinderen: prinses Elisabeth en prins Gabriël.

De bariton Samuel Hasselhorn kaapte de hoofdprijs weg. Hij werd in 1990 geboren in het Duitse Göttingen. "Ik ben heel tevreden en blij", reageerde Hasselhorn. "Ik wil mijn familie en echtgenote bedanken, die geweldig waren. En natuurlijk ook iedereen die keek."

Charlotte Wajnberg
© Charlotte Wajnberg
| De Belgische sopraaan Charlotte Wajnberg kaapte de publieksprijs weg.

Marianne Croux is de enige van de twee Belgische kandidates in de rangschikking. Zij werd de zesde laureate op twaalf finalisten. Na Samuel Hasselhorn waren dat de Franse mezzo-sopraan Eva Zaïcik, de Chinese bas Ao Li, de Spaanse sopraan Rocio Pérez, de Franse mezzo-sopraan Héloïse Mas en de Belgisch-Franse Marianne Croux. De andere Belgische sopraan Charlotte Wajnberg kreeg de publieksprijs van Canvas en Klara, waar de luisteraars en kijkers voor konden stemmen.

Alle zes laureaten krijgen een geldprijs. Voor Hasselhorn is dat 25.000 euro, Croux krijgt 8.000 euro. Het was de negende editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. De wedstrijd wisselt af tussen piano, viool, cello en zang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?