De Koer trapt het nieuwe seizoen af met concerten

De mooiste binnenplaats van Anderlecht zet zijn poorten opnieuw een zomer lang open. De Koer trapt het nieuwe seizoen af met een bar, springkasteel, een tweedehands boekenmarkt en optredens.

De Koer, dat is een goed verstopte binnenplaats achter de Academie van Anderlecht. Voor het tweede jaar op rij verandert de koer tijdens het weekend in een cultuurcentrum in de openlucht. Om dat te vieren stellen de initiatiefnemers, het gemeenschapscentrum De Rinck en de Nederlandstalige cultuurdienst, een feestprogramma samen vol straattheater, kinderanimatie en optredens van bands en een dj.

Ook de rest van de zomer is er elk weekend iets te doen. De vrijdagen worden gereserveerd voor workshops, van plantenhangers maken tot fietsen repareren, en afgesloten door een concert van een Brusselse band. Op zaterdag krijgen andere organisaties of collectieven carte blanche om hun kennis te delen en een interessant programma uit te werken. De zondagen staan in het teken van familie, met een quiz of voorleesuurtje op zondagnamiddag.

Tijdens de wintermaanden hebben de initiatiefnemers achter De Koer ook niet stilgezeten. Zo kwam er in de winter een sauna en een maandelijks cultuurprogramma.“Dankzij de sauna hebben ook de Brusselse Finnen de weg naar De Koer gevonden,” vertelt sociaal-cultureel werker van De Koer, Gertjan De Boeck, enthousiast. “Maar ook buurtbewoners kwamen er graag gebruik van maken. We zullen hem deze zomer zeker opnieuw opstoken.”

De Koer ontstond vanuit het idee om de Anderlechtse Tournee General verder te zetten. Dat gratis feest vol standjes van Anderlechtse verenigingen, met een zandbak voor de kleinsten, en jong talent op het podium, vond één keer per jaar plaats in Anderlecht. De Koer heeft die plaats ingenomen, maar dan met een programma van een zomer lang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?