De onmisbare 3: dans

© Chris-van-der-Burght
| Requiem pour L.

Een eclectische selectie met performance voor kinderen, korte choreografieën voor volwassenen, en een grote Mozart-productie.

MICRODANSE
Drie choreografieën van elk niet meer dan twintig minuten, met telkens maximum twee dansers op het podium. Dat is het concept van de MicroDanse-avond in Le 140. Aina Alegres inspireert zich voor 20 minutes avec Cahun op de gender-ambigue zelfportretten van de Franse fotograaf Claude Cahun (1894-1954). De Brusselse danseres en choreografe Fanny Brouyaux heeft het met Sophie Guisset over vrouwelijke identiteit en representatie van vrouwelijkheid in De la poésie, du sport etc. Lorenzo De Angelis en muzikant Rodolphe Coster organiseren een ‚sjamanistische aerobic-sessie’ in Chasseur d'or.

> Aina Alegre, Fanny Brouyaux & Lorenzo De Angelis. 8/2, Le 140, Schaarbeek

REQUIEM POUR L.
Fabrizio Cassol en Alain Platel – eerder verenigd in projecten als Coup Fatal, C(H)ŒURS en nicht schlafen, gaan aan de slag met het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart, diens onvoltooide zwanenzang. Alain Platel gaat met zijn performers op zoek naar manieren om de dood en de afscheidsrituelen die daarbij houden gestalte en een nieuwe invulling te geven. Cassol breekt met liefst veertien muzikanten uit verschillende continenten in in de partituur van de stervende grootmeester.

> Alain Platel/Fabrizio Cassol & Les ballets C de la B. 9 > 13/2, De Munt, Brussel-Stad

SOIRÉE KADEE (4+)
De Soiree Kadee in GC Nekkersdal wordt dit keer verzorgd door Cie Acadie dat drie keer na elkaar dezelfde performance Soundwaves speelt. Hoewel, helemaal hetzelfde niet, want telkens worden enkele kinderen uit het publiek ingeschakeld om het verhaal samen met de artiesten Julie Declercq en Ana Iommi te vertellen. Aiko Devriendt zorgt voor muziek en er zijn ook hapjes! Tussen de voorstellingen kan er worden verder gedanst.

> Cie Azadi. 9/2, 17.00 > 20.00, GC Nekkersdal, Laken

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?