De onmisbare 3: theater

Klutserkrakkekilililokatastrof.

Het is nog vroeg op het jaar maar wat het theater betreft hebben we toch al iets in de aanbieding: een subversief evangelie, een populaire Charles Dickens, en twee voortreffelijke mafkezen.

Vangelo

De Italiaanse theatermaker Pippo Delbono verenigt het beste van de Italiaanse en de recente Europese theatertradities in een unieke persoonlijke stijl. Op vraag van zijn diepgelovige, stervende moeder maakte van zijn geloof gevallen Delbono een beeldrijke, muzikale fantasmagorie die verwijst naar het evangelie en haar kapitale thema’s.

> Emilia Romagna Teatro Fondazione (Compagnie Pippo Delbono). KVS_BOL, 16&17/1, 20.00, Brussel-Stad

Oliver Twist

Ken uw klassieken. Het is dit jaar exact 180 jaar geleden - van 1838 - dat Charles Dickens uit protest tegen de omstandigheden waarin stadskinderen in zijn tijd van industriële revolutie moesten opgroeien de satirische schelmenroman Oliver Twist schreef, over de weesjongen die van het armenhuis in de Londense jungle terechtkomt. In deze filmische theaterbewerking voor het grote publiek worden rollen vertolkt door Aron Wade, Andrea Croonenberghs, Wim Stevens en Hans Ligtvoet.

> Loge10 theaterproducties. 15/1, 20.00, CC Kunst en Cultuur Sint-Pieters-Woluwe

Klutserkrakkekilililokatastrof (6+)

Katrien Valckenaers en Maxim Storms, alias de rondtrekkende zigeunerartiesten Lilo en Kluts, maken met zijn tweetjes en Ikea-zakken vol vreemde rekwisieten een uitzinnige voorstelling met een raar taaltje, heel veel emoties, Eurovisiemuziek en vooral geen duidelijk verhaal. Topkwaliteit voor alle zesplussers.

> fABULEUS & Ballet Dommage. Bronks, 14/1, 15.00, Brussel-Stad

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?