Lazarus brengt Camus.

Biografisch theater? Niet helemaal. Maar met Václav Havel en Albert Camus komen deze week wel twee giganten uit de 20ste eeuwse Europese geschiedenis voor het voetlicht.

THE AFTER PARTY
Václav Havel (1936-2011) was een Tsjechisch schrijver, dissident ten tijde van het communisme en later president van zowel Tsjechoslowakijke als de Tsjechische republiek. De Brusselse schrijver Pieter De Buysser grijpt, vermoedelijk op zijn heel eigen wijze, naar de nalatenschap van Havel om te kijken of we daar iets mee aankunnen voor de toekomst van Europa.
> Pieter De Buysser & Archa Theater. 7/2, 20.30, Kaaitheater, Brussel-Stad

ABSURDE HELD
Wat is het fijn om met de hele meute van theatergezelschap Lazarus nog eens terug te keren naar het absurde universum van de Franse filosoof Albert Camus (1913-1960), auteur van onder meer De mythe van Sisyphus, De vreemdeling en De pest. Lazarus slaagt er wonderwel in met een ensemble van tentatieve scènes zijn intense leven en werk te schetsen.
> Lazarus. 3/2, 20.00, KVS_BOL, Brussel-Stad

WORLD WITHOUT US
In World without us vraagt Ontroerend Goed zich bij monde van Karolien De Bleser (zie ook Compagnie Barbarie) af hoe de wereld er zou uitzien zonder ons. Op een grotendeels zwarte en lege scène reflecteert een koele stem over wat er allemaal anders zou zijn op aarde als die vervelende mensen er niet meer zouden rondlopen.
> Ontroerend Goed. 6/2, 12.40, Bozar, Brussel-Stad

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Podium , Best of Brussels , Lazarus , Pieter De Buysser , Ontroerend Goed , Karolien De Bleser

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni